Τι σκέπτεσαι να κάνεις;

Home / Τι σκέπτεσαι να κάνεις;


Συνάδελφε Οικονομολόγε,

Συνάδελφε Λογιστή – Φοροτεχνικέ,

Τι σκέπτεσαι να κάνεις στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στις 11 Δεκεμβρίου 2016;

Όταν έρθει η ώρα για σοβαρές αποφάσεις:

 • Θα εμπιστευθείς και άλλο την τύχη του Επαγγέλματος σου σε ανθρώπους που δεν λειτουργούν με το ΕΜΕΙΣ αλλά με το ΕΓΩ και τις κομματικές υποδείξεις;
 • Θα συνεχίσεις να πληρώνεις από το υστέρημά σου την αναποτελεσματική θεσμική εποπτεία του επαγγέλματός μας, από τον φορέα μας, χωρίς να μπορείς να αποφασίζεις μέσω των ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ εκπροσώπων για ότι ΜΑΣ αφορά;

Σκέψου ότι ΕΜΕΙΣ στο προηγούμενο διάστημα, πετύχαμε:

 • την κατάργηση του αναχρονιστικού Κ.Β.Σ.
 • την απλοποίηση της φορολογίας και την ολοκλήρωση των Ε.Λ.Π. με βάση την διεθνή πρακτική.
 • την κατάργηση της υποχρεωτικής  εκτύπωσης των βιβλίων
 • την μη απόρριψη των βιβλίων
 • την απλοποίηση των Μ.Υ.Φ.
 • την επιμήκυνση ασφυκτικών προθεσμιών
 • την σύνταξη και υπογραφή «όλων των οικονομικών καταστάσεων  από τον κατά νόμο υπεύθυνο Λογιστή – Φοροτεχνικό», με το άρθρο 5 των ΕΛΠ- ν.4308/2014

 

Όλοι διαπιστώνουμε καθημερινά  ότι πυκνώνουν οι κίνδυνοι πάνω από τον Κλάδο μας και απειλούν με το κλείσιμο μικρών και μεγάλων Λογιστικών- Φοροτεχνικών γραφείων και κάθε μορφή επιχειρηματικής δράσης.

Στην Π.Ο.Φ.Ε.-Ε. – Συνεργαζόμενες Δυνάμεις θα βρεις την παράταξη που είναι σάρκα από τη σάρκα σου, καθώς συγκεντρώνει το ανεξάρτητο δυναμικό του Ιδιωτικού Τομέα.

Μόνο η Π.Ο.Φ.Ε.-Ε. – Συνεργαζόμενες Δυνάμεις, δια μέσου των δράσεων του συνδικαλιστικού οργάνου, την Π.Ο.Φ.Ε.Ε., έχει να δείξει και να αποδείξει:

Ότι μέσα στη βουλή στη συζήτηση του νόμου 4308/2014 για τα ΕΛΠ, περιέσωσε ακόμα μία φορά το επάγγελμά μας με την κρίσιμη τροπολογία στο άρθρο 5 «οι οικονομικές καταστάσεις κάθε οντότητας να  υπογράφονται από τον κατά νόμο υπεύθυνο λογιστή για τη σύνταξη αυτών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία».

Αυτή την υπεύθυνη παρέμβασή μας για την κατοχύρωση ενός ολόκληρου Κλάδου δεν τόλμησε και δεν θα τολμήσει να ιδιοποιηθεί καμία άλλη παράταξη.

Αυτή τη ρύθμιση έχεις υποχρέωση να τη διασφαλίσεις με την ψήφο εμπιστοσύνης στη δική σου παράταξη την Π.Ο.Φ.Ε.-Ε. – Συνεργαζόμενες Δυνάμεις, στις 11 Δεκεμβρίου 2016

Αγωνίσου δίπλα μας γιατί:

 • Μόνο έτσι η νομοθετημένη αλλά ανενεργή διάταξη για «τον ρόλο και την  αξιοποίηση του Λογιστή-Φοροτεχνικού με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», θα επιτελέσει τον προορισμό που της έταξε ο νομοθέτης.
 • Ο χαμένος χρόνος του ΟΕΕ για ότι αφορά το Επάγγελμά μας, μας χρειάζεται ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ και ισχυρούς για να αναπληρωθεί.

–  Χρειαζόμαστε την πραγματική αναβάθμιση και την αναγκαία θεσμική κατοχύρωσή του Επαγγέλματός μας – όχι ΜΟΝΟ με τις ευθύνες που μας αναλογούν – αλλά ΚΑΙ με δικαιώματα
– Μόνο έτσι η φορολογική διοίκηση θα διασφαλίσει τον ρόλο του Λογιστή – Φοροτεχνικού ως «θεματοφύλακα και καθ΄ ύλην αρμόδιο για την ορθή εφαρμογή των εκάστοτε φορολογικών διατάξεων».
– Μόνον με δυνατή πίεση και μέσα από το Ο.Ε.Ε. θα υλοποιηθεί η ανάγκη το Οικονομικό Επιμελητήριο να εποπτεύεται αποκλειστικά από το Υπουργείο Οικονομικών και όχι από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

 • Για να έχουν πραγματική πιστοποίηση μόνο εκείνοι που ασκούν νόμιμα το Επάγγελμα, και να εξαφανισθούν όσοι δουλεύουν σε βάρος μας και με την ασυλία της παραοικονομίας λόγω  έλλειψης αποτελεσματικού ελέγχου.
 • Για να εξασφαλίσουμε επιτέλους την ηλεκτρονική υπογραφή που ναι μεν νομοθετήθηκε το 2010 με ενέργειες των Μελών μας, αλλά δυστυχώς ο Φορέας μας έχει μείνει μονότονα στις υποσχέσεις και μόνο.
 • Για την αναγκαία επαναδιατύπωση και απόκτηση ενός δίκαιου και αξιόπιστου Κώδικα Δεοντολογίας, που θα διασφαλίζει το ηθικό και επαγγελματικό κύρος μας,
 • Για να κατοχυρώσουμε:
  – θεσμοθετημένη απασχόληση,
  – ποιότητα εργασίας,
  – το κύρος του επαγγέλματος,
  – την εξασφάλιση μιας σωστής αξιακής θεσμοθέτησης κοστολογημένων αμοιβών όπως αυτό εφαρμόζεται υπό καθεστώς επαγγελματικής ελευθερίας σε διάφορα επιστημονικά επαγγέλματα.
 • Σκέψου ότι είναι νωπές οι ολέθριες συνέπειες από τους νόμους 4093/2012, 4110/2013 & 4152/2013 για την τραγική απελευθέρωση του Επαγγέλματος του Λογιστή – Φοροτεχνικού

 

Ενημερώσου για τις προτάσεις μας και μίλησε με τους υποψηφίους μας ώστε να είμαστε πιο ουσιαστικοί και με αυξημένη δύναμη στην Κεντρική Διοίκηση και στα Περιφερειακά.

Μόνο αυξάνοντας αριθμητικά την παρουσία μας στην Κεντρική Διοίκηση και αλλάζοντας τους συσχετισμούς εκπροσώπησης θα υποχρεωθεί η σημερινή πλειοψηφία της Κεντρικής Διοίκησης να πάρει στα σοβαρά επί τέλους το Επάγγελμά μας και να προσπαθήσει ουσιαστικά για λύσεις.


 

Συνάδελφε Οικονομολόγε,

Συνάδελφε Λογιστή – Φοροτεχνικέ,

σε καλούμε να στηρίξεις τον ΔΙΚΟ ΣΟΥ αγώνα,

αυτές οι εκλογές στο ΟΕΕ είναι καθοριστικές

για το ΠΑΡΟΝ & το ΜΕΛΛΟΝ του Επαγγέλματός μας.

Ενίσχυσε την προσπάθεια της παράταξης μας

 • γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν,
 • γιατί δεν είναι «ομογάλακτη» παράταξη κανενός πολιτικού κόμματος
 • γιατί είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από κομματικές επιρροές και τα Μέλη της δουλεύουν για το κοινό συμφέρον.
 • γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…

ekloges-oee-2016-banner


ακολουθήστε μας στο Facebook: